Kære mor og far

Jeg har brug for en ordentlig rygsæk. Jeg skal nemlig bruge den hver eneste dag, i alt slags vejr og jeg skal også selv bære den, og åbne den og lukke den, og tage min madkasse op, min drikkedunk og sådan noget.

To af de gode
De voksne siger at de her er gode til mig.

Bergans Nordkapp Jr. 12 L.
· Lidt mere plads og med sidelommer. Tasken er med et ’låg’ indeholdende et rum, der lukker ned over selve hovedrummet på tasken. To ’kliker’. En for åbning af tasken og en til at spænde tasken henover brystet. Derudover en snor inde i tasken, der åbner eller lukker selve tasken op En anelse mindre børnevenlig, da kliksystemet og ’snoren’ inde i tasken, kan volde børnene en del problemer i begyndelsen.

Haglöfs Tight Ekstra Small 10 L.
· Lidt mindre plads og uden sidelommer. Tre rum i rygsækken. Et stort rum, en forlomme, samt et lille rum inde i det store rum. Rygsækken er lynlås betjent, dog med en ’kliker’ henover brystpartiet. En anelse nemmere for børnene at håndtere.

Øvelse gør mester

Mor og far – gider I godt øve rygsækken med mig?

· Hvordan tager jeg den på/af
· Hvordan åbner jeg og lukker den igen
· Hvordan tager jeg ting op – især madkasse og drikkedunk
· Hvordan putter jeg ting ned igen.
· Hvad er der egentlig i min rygsæk og hvorfor

Hvis jeg øver mig, bliver jeg god og så er det seeejjjt!

Mor & far – jeg kan godt,  hvis jeg kan – få lov
Hvis I husker at give mig lov, så kan jeg for det meste godt bære min rygsæk selv. Faktisk allerede om morgenen, når vi går ud til bilen eller cyklen på vej til børnehaven. Jeg kan også godt bære rygsækken fra bilen eller cyklen og ind i børnehaven. For det er jo bare ligesom når jeg bærer min rygsæk over til Rumlebussen.

Så I behøves ikke at gøre det, selvom I rigtig gerne vil.

Det skal der være i rygsækken
· Madkasse  med navn
· Drikkedunk med navn (se mere i afsnit om mad & drikke)
·  Skiftetøj med navn i lille plastpose. (1 underbuks, buks, trøje, og strømper).

Undgå så vidt muligt at proppe rygsækken med unødvendige ting, som fx ekstra sko, sandaler, gummistøvler, tøjdyr eller skiftetøj til en hel uge. Tasken bliver hurtigt meget tung og uhåndterbar.