Stenløse Skovbørnehave er startet af en gruppe hjemmegående husmødre i 1970. De ønskede at deres børn skulle have lidt socialt samvær med andre børn. I 28 år kørte børnehaven tre dage ugentlig i skoven fra kl. 900-1300. Der var en leder ansat og en forælder hjalp med på skift til at passe børnene.

I 1998 udvidede skovbørnehaven sin daglige åbningstid fra kl. 800-1400 med to faste ansatte. I 2004 udvidede åbningstiden sig yderligere. Tre år senere blev endnu to personaler på fuld tid og en deltid ansat.

I marts 2011 fortsætter skovbørnehaven som en privat institution med egen bus, hvor den daglige åbningstid er fra kl. 7.00 – kl.17.18 og med 4 ansatte. Basen er ved Sandbjerghallen i Stenløse. Tre år senere får skovbørnehaven base og opsamlingslokale på Stenløse Privatskole. Der opnormeres til 30 børn med fem faste personaler. Børnehaven kører stadig dagligt ud til skov og strand i Rumle-bussen.

Pr. 1. januar 2018 flyttede skovbørnehaven base til Dam Enge 1 i Stenløse. Her mødes vi hver morgen i vores skønne tipi, og derudover er dejligt udendørs areal med stor have hvor der er blandt andet er klatretræ, sandkasse og plads til at lave huler med mere. Indendørs er der toiletter, garderober og kontor samt adgang til køkken. Der er plads til 32 børn.