Hvorfor skovbørnehave?
Forskning viser at børn som er i naturen er bedre til at finde på lege, de er mere opmærksomme og bedre til at bruge kroppen.

Læs mere her om den interessante undersøgelse fra 2006

Iflg. Verdensbanken: “Børn lærer bedst gennem leg..”.

Vi skal bruge det i vores fortsatte argumentation for legens vigtige betydning for børnenes sociale relationer og udvikling af venskaber, for deres forståelse af sig selv og deres omverden og for hele deres trivsel,«
Lære mere om verdensbankens rapport som taler ind i hverdagen i skovbørnehaven

Iflg. ekspert udtalelse: “Naturen gør børn mindre stressede”.
Et skud grøn energi – bare20 minutter gør en forskel – tænk hvad en hel dag kan gøre.
Læs mere her på dr.dk

Hvad siger forældrene?

Gitte – mor til Silje på 3 år
Efter vores besøg i skoven, sammen med børn og pædagoger var vi ikke i tvivl, vores datter skulle gå i skovbørnehaven.

Vi har en pige der stortrives i de rammer, som det dygtige personale formår at skabe – hver dag. Hun har fået mere selvtillid, og kommer hjem med så mange succesoplevelser, fordi hun bliver mødt lige der hvor hun er. Eneste minus er; at hun efterhånden ved mere om dyr og planter, end hendes forældre.

Mie Dalskov Pihl, Mor til Laurits 4 år
Da vi fik plads var vi ikke i tvivl, og vi har aldrig fortrudt. Laurits kommer hver dag hjem med røde, sunde kinder, og fortæller begejstret om dagens eventyr. Derudover er han blevet mere selvhjulpen og hans motorik samt ikke mindst gå-på-mod har taget et gevaldigt hop opad.

Hver eneste dag er børnehaven på eventyr med bussen, og børnene kommer hjem, hvor de er trætte på den gode måde efter en meget aktiv dag.   Det er en fantastisk børnehave med en meget dygtig personalegruppe, der supplerer hinanden godt.

Jeg gik selv i Stenløse Private Skovbørnehave tilbage i 1980’erne. De år betyder stadig utrolig meget for mig. Selvom det er mange år siden, så kan jeg mærke, at den ånd, der var dengang, stadig giver børnene helt unikke oplevelser i hverdagen.

Det gælder både de egentlige naturoplevelser, men det gælder også kreativitet i forhold til, hvad man kan lege med og se i skoven, og så gælder det også de gode relationer, som børne og voksne opbygger sammen i børnehaven.

Christina Møller, Mor til Alvin 5 år
Bedre motorik, en mere modig dreng, helt fantastisk naturopleveler og en skøn tilgang til udendørslivet – det er nogen af de gaver Alvin har fået ved at gå i Stenløse Private Skovbørnehave.

Derudover er det nogen skønne børn og når jeg som forældre er med i skoven engang i mellem så oplever jeg en gruppe med meget få konflikter, hvilket også skyldes en engageret og stabil personalegruppe som supplerer hinanden godt.